RIBOLOVAC ZAPREPAŠĆEN ULOVOM: Upecao jezersku neman neobičane boje, pa se uspaničio (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 23:43

RIBOLOVAC ZAPREPAŠĆEN ULOVOM: Upecao jezersku neman neobičane boje, pa se uspaničio (FOTO)

Ribolovac kaže da nikada nije video ovako nešto

Neobičan som limun žute boje upecan je u Holandiji. Ulovio ga je iskusni ribolovac Martin Glac, koji kaže da se prvi put uspaničio kada je video šta je izvukao iz jezera.

- Nikada nisam video ovako nešto, i dalje sam pod utiskom - rekao je Glac za "Lajvsajens", koji je svoj ulov vratio u vodu.

Radi se o vrsti ribe koja živi širom Evrope i može dostići veličinu od 2,7 metara i težinu od 130 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kilograma. Međutim, oni retko imaju ovako neobičnu boju, već su tamnozelene boje sa žutim mrljama.

Pretpostavlja se da je ovaj som svoju limun žutu boju dobio zbog oboljenja koje se zove leukizam. To je redak genetski poremećaj koji uzrokuje smanjenje pigmentacije u koži, ali ne i u očima, kao što je slučaj sa albinizmom.

Životinje koje pate od ovog poremećaja teško prežive u prirodi jer su izloženije predatorima zbog svog upadljivog izgleda i nemogućnosti da se sakriju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.