RHMZ upozorava: Spremite se za olujni vetar; Deo Srbije narandžast

Izvor: B92, 17.Nov.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ upozorava: Spremite se za olujni vetar; Deo Srbije "narandžast"

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za celu Srbiju zbog jakog vetra, koji će ponegde biti olujne jačine.

Zbog mogućnosti da vetar u južnom Banatu dostigne jačinu i preko 24 m/s, na tom prodručju je proglašen narandžasti meteo alarm.

Na području Beograda, Pomoravlja, Jugoistočne i Jugozapadne Srbije kao i na Kosovu i Metohiji na snazi je žuti meteo-alarm.

Do kraja dana u košavskom području i na planinama će biti vetrovito sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jakim, ponegde olujnim jugoistočnim vetrom, objavio je RHMZ.

Iako je zbog vetra subjektivni osećaj drugačiji, temperatura u nekim delovima Srbije iznosi i 20 stepeni.

Najhladnije je na Crnom Vrhu i Kopaoniku gde je 5 odnosno 6 stepeni, a najtoplije je u Leskovcu gde je 19 i Nišu gde je 20 stepeni.

U ponedeljak ujutru očekuje se slabljenje košave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.