RHMZ UPOZORAVA: Sutra (moguće) opasno vreme

Izvor: Mondo, 13.Jan.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ UPOZORAVA: Sutra (moguće) opasno vreme

U većem delu Srbije, osim na severu, sutra će na snazi biti žuti meteolaram, što znači da se očekuju potencijalno opasne vremenske prilike koje zahtevaju oprez.

Foto: Anadolija/Ales Beno

Kako je RHMZ najavio, u nedelju će na području skoro cele Srbije nastupiti žuti meteoalarm zbog mogućih snežnih padavina.

Prema podacima RHMZ-a, snežne padavine se očekuju na Kosovu i Metohiji, u zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj, jugozapadnoj Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Pomoravlju i Šumadiji.

"Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ-a u opisu značenja žutog meteoalarma.

Foto: RHMZ/PrintScreen

Na severu zemlje neće biti padavina, a popodne će biti i sunca. Istočni i jugoistočni vetar biće slab do umeren, u južnom Banatu i Pomoravlju povremeno jak. Na planinama istočne Srbije uz jak vetar moguće je lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Jutarnja temperatura biće od minus tri do jedan, a najviša dnevna od nula do tri stepena Celzijusa.

Foto: RHMZ/PrintScreen

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, vetrovito i hladno. Povremeno je moguć kratkotrajan sneg. Jugoistočni vetar biće umeren do jak. Najniža temperatura biće oko minusa dva, a najviša dnevna jedan stepen.

Od ponedeljka u većini mesta "ledeni dan" - temperatura se neć dizati iznad nule, pretežno oblačno, mestimično sa snegom, jačim na jugu i jugoistoku, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Od utorka se predviđa toplije vreme s kišom, na višim planinama sa snegom.

A do proleća temperatura će biti...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ upozorava: Potencijalno opasno vreme širom Srbije

Izvor: B92, 14.Jan.2018, 09:30

Beograd -- U većem delu Srbije, osim na severu, očekuju se potencijalno opasne vremenske prilike koje zahtevaju oprez...Kako je RHMZ najavio, na području skoro cele Srbije nastupiće žuti meteoalarm zbog mogućih snežnih padavina...Prema podacima RHMZ-a, snežne padavine se očekuju na Kosovu i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.