RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA NAREDNE DANE! Građani, meteoalarm shvatite ozbiljno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA NAREDNE DANE! Građani, meteoalarm shvatite ozbiljno!

Prema izgledima vremena za narednih 7 dana, do 26. avgusta biće sunčano i veoma toplo

U Srbiji se ovih dana očekuje veoma toplo vreme sa visokim temperaturama.

, sa najvišom temperaturom od 33 do 35 stepeni.

Od četvrtka se očekuje manji pad temperature, ali će se i dalje zadržati toplo vreme za ovo doba godine sa ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

RHMZ izdao je novo upozorenje na toplo vreme i visoke temperature koje važi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do kraja sedmice.

Srbija će sutra biti u narandžastom meteoalarmu, što znači da je zbog velike vrućine vreme opasno.

Nakon vrelog avgusta, dolazi nam toplo i suvo vreme u septembru, a nagla promena očekuje se u oktobru zbog oluja koje dolaze sa Atlantika.

Sezonska prognoza za Evropu za jesen 2019. godine predviđa da će povremene oluje koje su se javljale u Italiji i Balkanu da se nastave i tokom jeseni, s jakim kišama koje mogu da uzrokuju poplave i klizišta.

Kako jesen bude odmicala, smanjivaće se rizik od jakih grmljavina, ali opasnost jakih i obilnih pljuskova će se nastaviti. Navodi se da će ih najviše biti u oktobru i novembru, a prema predviđanjima, očekuje se da će temperature ostati blizu ili malo niže od uobičajenih za ovo doba godine.

Potencijalni prodor hladnog vazduha sa istoka i severa u kasnoj jeseni doneće obilniji sneg iz Mađarske i Rumunije u BiH i Srbiju.

 Jesen može početi blagim temperaturama, ali se predviđa da će udari hladnog vazduha biti učestaliji od oktobra do novembra. Najviše padavina očekuje se u Ukrajini.

Kako novembar bude odmicao, niske temperature postaće sve niže, a ponekad će se imati utisak da je decembar ili januar.

BONUS VIDEO: UNIŠTAVALI GRADOVE, UKINULI LETO: Ovo su posledice najvećih vulkanskih erupcija na svetu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.