RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana - NIMALO NIJE DOBRO

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2023, 21:29

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana - NIMALO NIJE DOBRO

Već od utorka nas čeka zahlađenje sa kišom.

Ujutru na severu vedro, u ostalim krajevima oblačno ponegde sa slabom kišom koja bi se mogla lediti na tlu, na planinama slab sneg.

Tokom dana suvo sa sunčanim periodima, a uveče i tokom noći novo naoblačenje ponegde s kišom. Ujutru temperatura od nule do 6, tokom dana do 14 stepeni. Toliko će biti i u Beogradu, uz duže sunčane periode.

RHMZ najave

13.12.2023. Sreda: Pretežno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oblačno, u toku dana uglavnom na severu, a uveče i tokom noći i u većini ostalih krajeva kiša, samo će se na krajnjem jugu i jugoistoku zadržati suvo. Vetar slab i umeren, u košavkom području i na planinama povremeno i jak južni i jugozapadni, posle podne na severozapadu, a uveče i tokom noći u većini ostalih krajeva u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša od 8 na istoku do 17 stepeni na zapadu Srbije. Upozorenje: Količina padavina veća od 30 l/m² za 24 h, verovatnoća 90%.

14.12.2023. Četvrtak:Oblačno sa kišom ali uz pad temperature, pa će kiša na planinama preći u sneg. Pre podne i sredinom dana na severu prestanak padavina, dok će u ostalim krajevima uveče i u toku noći padavine oslabiti. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 9, a najviša od 7 do 11 stepeni, tokom dana u padu. Upozorenje: Količina padavina veća od 30 l/m² za 24 h, verovatnoća 90%. Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača (u planinskim predelima), verovatnoća 90%.

15.12.2023. Petak: Pretežno oblačno i hladnije, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično slabe padavine, u nižim predelima uglavnom kiša, a na planinama sneg. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 6, a najviša od 5 do 8 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje/povećanje manjeg snežnog pokrivača (u planinskim predelima), verovatnoća 90%.

Umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima ponegde očekuje slab sneg. Za vikend hladno, a sledeće sedmice malo toplije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.