REM:U medijima najveći prostor dobili analitičari i SzS, merena zastupljenost, ne i neutralnost tekstova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2020, 14:54

REM:U medijima najveći prostor dobili analitičari i SzS, merena zastupljenost, ne i neutralnost tekstova

U predizbornom program emitovanom na 11 vodećih medijskih stanica u Srbiji od 11. do 15. maja, koje je obuhvatio izveštaj Regulatornog tela za elektronske medije (REM) najveću pažnju dobili su analitičari i Savez za Srbiju.

Predizbornim temama najviše prostora posvetili su N1 i Pink tv. REM je analizirao samo zastupljenost, ne i neutralnost tekstova.

Analitičarima je pripala trećina emitovanog programa, a sledećem po zastupljenosti - Savezu za Srbiju - nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << manje od 15 odsto, navodi se u izveštaju REM-a u kome se dodaje da je potom najveća pažnja - 12.65 odsto bila posvećena ostalim učesnicim kampanje.

Lista Aleksandar Vučić - Za našu decu bila je na četvrom mestu po zastupljenosti u medijima i dobila je 9,33 odsto ukupnog medijskog prosotra, Ujedinjenoj demokratskoj Srbiji pripalo je 5,86 odsto pažnje. Po medijskoj zastupljenosti slede UDS, PSG, LDP, koalicija oko SPS-a, Socijaldemorkatska stranka, Jedan od pet miliona, Metla, Šapić, Dosta je bilo…

REM je pratio emitovanje prezibornog progama koji su realizovali N1, Pink, Nova S, RTV 1, Hepi, B92, RTS 1, Prva, Radio Novi Sad i Radio Beograd i RTV 2, i naveo da u periodu koji je obuhvatio izveštaj nije bilo oglasnih poruka.

Sve medijske kuće su kako se dodaje do 11. od 15. maja emitovale ukupno 2.16:54:08 predizbornog programa, 42,95 odsto tog vremena bilo je na N1, a potom sledi Pink sa udelom od 12,16 odsto i Nova S sa 11.09, navodi se u izveštaju REM-a.

Na većini tih medija najvise prostora bilo je ustpuljeno analitičarima 34. 9 odsto, osim na TV Prva, RTS, Radio Beograd i Hepi. RTS je najveću pažnji posvetio koaliciji okupljenoj oko SPS-a, Prva listi Za nasu decu, Radio Beograd Savezu za Srbiju, a Hepi televizija Ujedinjenoj demokratskoj Srbiji.

Na RTS-u najviše prostora odvojenog za predizbornu kampanju dobila je koalicija SPS Dragan Marković Palma 35,88, zatim 12,83 odsto Sevez za Srbiju, 10.90 Aleksandar Vučic za našu decu, Analitičari su na RTS-u dobili 6,58 odsto vremena.

Na Radio Beogradu najvise vremena dobio je Savez za Srbiju, 22,07 odsto, aktuelna vladajuća koalicija dobila je 19,90 odsto vremena, slede SRS i UDS.

Na RTV na prvom mestu bili su analitičari sa 55 odsto pa potom Savez za Srbiju sa 22,56. Socijaldemokratska stranka 4.52 pa koalicija Za našu decu 2,07 odsto vremena, UDS sa 1,50 ...

Na TV Pink skoro polovina vremena 45. 90 posvećeno je analitičarima a 18. 39 listi Za našu decu.

Socijaldemorakratska stranka i koalicija oko SPS doble su nešto više od četiri odsto ukupnog vremena posvecenog izborima.

Na Hepiju najviše 26,76 pažnje dobila je Ujedinjena demokratska opozicija, pa LDP - 21,67 odsto, zatim Za našu decu 19.46 odsto.

Na TV Prva koalicija Za našu decu dobila je najviše prostora, 35, 71, dok su analiticari dobili 16. 88, potom sledi vreme odvojeno za Ujedinjenu demokratsku Srbiju, Savez za Srbiju, Zavetnike i Šapićev SPAS.

Na N1 na prvom mestu bili su analitičari sa 32.82, potom Savez za Srbiju 19.01. Sledeća lista je Pokret slobodnih građana koja je dobila 6,77 odsto vremena a nakon nje ona okupljena oko SNS sa 4.31 i Socijaldemokratksa stranka sa 4.23.

I na TV Nova S skoro polovinu vremena dobili su analitičari, potom Savez za Srbiju 23,88, slede PSG sa 8,73 i koalicija Za našu decu.

N1 je prema podacima REM-a za ta četiri dana na programu predizbornim temama posvetio 1. 03:52:31 vremena, a prvi sledeći je Pink sa 07:53:22.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predizborna kampanja 25. maja

Izvor: RTS, 25.Maj.2020

. U predizbornom programu emitovanom na 11 vodećih medijskih stanica u Srbiji od 11. do 15. maja, najveću pažnju dobili su analitičari – više od trećine vremena, navodi se u izveštaju REM-a. Od političkih stranaka i koalicija koje izlaze na izbore ili se zalažu za bojkot, najzastupljeniji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.