REKORDNE TEMPERATURE! Sutra bi mogao da bude NAJTOPLIJI 20. oktobar u ISTORIJI PRESTONICE, vrućina NE POPUŠTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKORDNE TEMPERATURE! Sutra bi mogao da bude NAJTOPLIJI 20. oktobar u ISTORIJI PRESTONICE, vrućina NE POPUŠTA

Temperatura Savskog jezera je čak 19 stepeni!

Meteorolozi kažu da visoke temperature u ovo doba godine nisu neočekivana pojava, ponavljajući kako se radi o Miholjskom letu. Ipak, pogled na meteorološke knjige kaže da bi mogli da budu oboreni i neki rekordi.

Naime, najtopliji 20. oktobar u srpskoj prestonici bio je 1935. godine kada je temperatura iznosila 27,1 stepen, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) sutra se očekuje najviša od oko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 27 stepeni.

Ako kojim slučajem sutra ne padne rekord, onda će sigurno pasti u ponedeljak. Naime, za tada je najavljeno čak 28 stepeni, a najtopliji 21. oktobar u Beogradu svih vremena zabeležen je 1926. godine kada je bilo 26,5 stepeni.

Koliko je toplo vreme svedoči i podatak da je temperatura Savskog jezera 19 stepeni! Skoro pa za kupanje.

Niko do sada beogradskom Pobedniku nije prišao BLIŽE: Neverovatni detalji koje dosad niste mogli da vidite (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U CRNOJ GORI SE I DALJE KUPAJU: Miholjsko leto zahvatilo ceo region! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019

Leto se ne predaje...Miholjsko leto na Balkanu obradovalo je mnoge koji su povratak visokih temperatura dočekali - kupanjem. Tako se ovih dana na Crnogorskom primorju moglo videti nekoliko ljudi koji su pohrlili da se okupaju u moru, iako je oktobar mesec...Za Crnu Goru su za danas predviđene visoke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.