REKORDNA ZAPLENA NA AERODROMU U SKOPLJU! Osoba koja je prenosila robu vrednu 2,3 miliona evra imala SRPSKE DOKUMENTE

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2023, 22:36

REKORDNA ZAPLENA NA AERODROMU U SKOPLJU! Osoba koja je prenosila robu vrednu 2,3 miliona evra imala SRPSKE DOKUMENTE

O slučaju je odmah obavešten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrednost procenjena na oko 2,3 miliona evra, saopšteno je iz makedonske Uprave carina.

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << , upućeno je na detaljan pregled prtljaga, navodi se u saopštenju makedonske carine. U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit upakovan u najlonske kese, uključujući i nakit od belog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Osoba, za koju se ne navodi kog je pola, i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavešten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

- Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbednosti građana, snažno je usmerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu - rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov na konferenciji za novinare.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.