REAKCIJE SRBA NA ALBANSKE PROVOKACIJE U ĐAKOVICI: Hoće da nam ukinu pravo da obiđemo crkvu za Božić (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REAKCIJE SRBA NA ALBANSKE PROVOKACIJE U ĐAKOVICI: Hoće da nam ukinu pravo da obiđemo crkvu za Božić (VIDEO)

Protest Albanaca u Ðakovici zbog zahteva raseljenih Srba da u svom gradu proslave Božić samo je jedan od oblika zastrašivanja srpskog naroda kojim se ukida i njihovo poslednje pravo da obiđu svoju crkvu na najveće pravoslavne praznike, izjavio je predsednik Udruženja Ðakovčana Ðokica Stanojević

Stanojević je rekao da je višečasovni protest održan jutros ispred crkve - manastira u kojoj žive preostale tri monahinje u Ðakovici, a koje žale za četvrtom Nadeždom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Isailović preminulom pre pet dana.

- Pred očima demokratske Evrope i predstavnika zapadnih ambasada ne dozvoljavaju nam da proslavimo Božić u gradu u kome smo rođeni - rekao je Stanojević.

Stanojević je upitao međunarodnu zajednicu da kaže ko koga ugrožava.

- Sloboda nam je oduzeta, ali neka žale oni koji takvu sliku šalju u svet i zabranjuju srpskom narodu da na najveći hrišćanski praznik budu u svojoj crkvi, manastiru u svom gradu - rekao je on.

Stanojević je podsetio da je Udruženje i ove godine blagovremeno institucijama na KiM najavilo plan za dolazak u Ðakovicu, te da je to izazvalo reakciju Albanaca.

DESET DOMAĆIH I JEDNA KINESKA "ZVER" Vojska Srbije je u 2018. godini dobila REKORDNO NAORUŽANJE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.