RAZUMEO JE SVAKU REČ: Fon der Lajen pisala liderima Zapadnog Balkana, Kurtiju se obratila NA SRPSKOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 13:52

RAZUMEO JE SVAKU REČ: Fon der Lajen pisala liderima Zapadnog Balkana, Kurtiju se obratila NA SRPSKOM

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je liderima Zapadnog Balkana da su svi zajedno u borbi sa pandemijom koronavirusa.

Fon der Lajen ističe da će Evropska Unija uz podršku Austrije na Zapadni Balkan distribirati ukupno 651.000 doza vakcina u periodu od maja do kraja avgusta.

Predsednica Evropske komisije posebnim porukama na Tviteru obratila se premijerima Albanije, Kosova, Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore, Ediju Rami, Aljbinu Kurtiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zoranu Zajevu, Ani Brnabić, Zdravku Krivokapiću i veću ministara BiH.

Stojimo uz naše partnere na Zapadnom Balkanu, kao što sam rekla @albinkurti

95.000 doza vakcina koje je finansirala EU stići će na Kosovo od maja do kraja avgusta 🇽🇰

U ovome smo zajedno.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) April 20, 2021

Kutiju je Fon der Lajen poslala poruku na srpskom i albanskom, dok se severnomakedonskom premijeru Zajevu obratila na makedonskom i albanskom jeziku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ursula fon der Lajen razgovarala sa Brnabić o vakcinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, objavila je da je danas razgovarala sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i da je obavestila o podršci EU kroz isporuku vakcina za zemlje Zapadnog Balkana...”U Srbiju će od maja do avgusta stići 36 000 vakcina koje finansira EU. Zajedno smo u ovome”,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.