RAT SE NASTAVLJA! Prekid vatre između dve države obustavljen EKSPLOZIJOM?! Uslediće bitke neslućenih razmera!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2022, 22:06

RAT SE NASTAVLJA! Prekid vatre između dve države obustavljen EKSPLOZIJOM?! Uslediće bitke neslućenih razmera!

Prekid vatre je počeo drugog aprila ove godine

Raketa Huta okrivljena je za eksploziju iznad južnog saudijskog grada. Velika eksplozija je 30. juna primećena na nebu iznad grada Kamis Mušajt u južnoj saudijskoj provinciji Asir.

Lokalni izvori u Kamis Mušajtu tvrde da je eksplozija bila rezultat uspešnog presretanja balističke rakete od strane saudijske protivvazdušne odbrane. Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom to tek treba zvanično da potvrdi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Nakon misteriozne eksplozije, saobraćaj na međunarodnom aerodromu Abha, koji se nalazi samo osam kilometara zapadno od Kamis Mušajta, je zaustavljen. Međutim, nije bilo izveštaja o eksplozijama na ili u blizini aerodroma.

Nezvanični saudijski izvori okrivili su Hute (Ansaralah) za navodni napad balističkim projektilima na Kamis Mušajt.

Jemenska grupa izvela je desetine napada balističkim projektilima i samoubilačkim dronovima na grad i obližnji međunarodni aerodrom Abha u poslednjih nekoliko godina. Međutim, trenutno je posvećena sporazumu o prekidu vatre sa koalicijom koju predvodi Saudijska Arabija.

Sporazum, uspostavljen posredovanjem Ujedinjenih nacija, stupio je na snagu 2. aprila i trebalo je da istekne 2. juna, ali je poslednjeg dana produžen za još dva meseca.

Prema sporazumu o prekidu vatre, Huti su obustavili svoje vojne operacije unutar Jemena, kao i napade dronovima i raketama na Saudijsku Arabiju.

Huti tek treba da se pozabave eksplozijom iznad Kamis Mušajta. Prekid vatre u Jemenu mogao bi da propadne ako grupa zaista stoji iza eksplozije. Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom će verovatno odgovoriti nastavkom vazdušnih napada na područja koja drže Huti u Jemenu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.