RASTU TENZIJE U SAD: Haos ispred Bele kuće, tajna služba ušla u sukob sa demonstrantima

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 00:59

RASTU TENZIJE U SAD: Haos ispred Bele kuće, tajna služba ušla u sukob sa demonstrantima

Prvi put posle 1992. godine: Amerika na nogama, Pentagon stavio vojnu policiju u pripravnost.

Pripadnici tajne službe sukobili su se sa demonstrantima ispred Bele kuće u Vašingtonu, prenose svetski mediji.

Kako navodi "Independent", neki od ljudi koji protestuju zbog smrti Džordža Flojda isprskani su suzavcem i bačeni na zemlju.

Do ovog incidenta došlo je samo nekoliko sati pošto je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp pretio demonstrantima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ih čekaju "najljući psi i najopasnije oružje" ako pokušaju da napadnu Belu kuću.

Zbog smrti Džordža Flojda u Mineapolisu koji je nastradao pošto ga je policija uhapsila, širom SAD buknuli su protesti.

Porodica Afroamerikanca, koji je umro posle brutalnog hapšenja zabeleženog na video snimku tražili su da policajci koji su učestvovali u tom incidentu budu optuženi za ubistvo.

Jedinice vojne policije korišćene su 1992. za vreme nemira u Los Anđelesu. Protesti su počeli posle oslobađajuće presude četvorici policajaca koji su učestovali u brutalnom premlaćivanju Rodnija Kinga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.