RASPRODATE IGRAČKE POSVEĆENE MERKELOVOJ: Duge liste čekanja uprkos visokoj ceni

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 23:05

RASPRODATE IGRAČKE POSVEĆENE MERKELOVOJ: Duge liste čekanja uprkos visokoj ceni

Sa cenom od 180 evra ove igračke ne spadaju u jeftine, ali Herman kaže da je cena proporcionalna satima uloženim u izradu medvedića, koji imaju frizuru u stilu Merkelove i obučeni su u njenu uobičajenu kombinaciju - pantalone i sako

Nemački proizvođač igračaka koji je napravio medvediće u čast odlazeće kancelarke Angele Merkel potvrdio je da je rasprodao kompletnu seriju pre nego je ona napustila funkciju.

- Kupcima se dopada, ovaj tiraž je već rasprodat. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Imamo jako dugu listu čekanja jer smo prodali prvu seriju od 500 komada za samo nekoliko dana - rekao je generalni direktor kompanije Martin Herman, prenosi Rojters.

Fabrika "Herman-Špilvaren”, koja se nalazi u bavarskom gradu Koburgu, predstavila je ranije ručno pravljenu igračku medvedića od 40 centimetara, koja likom podseća na Merkelovu, a čije šape mogu da se postave u položaj poznat kao "Merkel romb".

.

Merkel, koja je na vlasti od 2005. godine, nije se ponovo kandidovala na nedeljnim saveznim izborima i planira da podnese ostavku kada bude formirana nova nemačka vlada, što bi prema procenama moglo da potraje nedeljama ili mesecima, jer su pregovori o mogućim koalicijama tek na početku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.