RASPRODAJA IMOVINE I BEG IZ ZEMLJE SPREČENI: Porodici dečaka ubice izrečene 4 zabrane

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 10:11

RASPRODAJA IMOVINE I BEG IZ ZEMLJE SPREČENI: Porodici dečaka ubice izrečene 4 zabrane

Porodica dečaka ubica suočena sa četiri zabrane: Planovi za preseljenje i promenu identiteta u zastoju.

Otac i majka dečaka-ubice su pokušali da se reše svoje imovine prenošenjem ili poklanjanjem rođacima. Međutim, majka je zatim pokušala da napusti zemlju, ali je zaustavljena od strane policije.

Raspolaganje imovinom Majka i otac dečaka-ubice su pokušavali na sve moguće načine da zaštite svoju imovinu, obilazeći notare radi prenosa ili poklanjanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imovine rođacima. Advokat porodica ubijene dece je podneo zahtev Višem sudu da se ocu dečaka-ubice zabrani raspolaganje i otuđivanje nepokretnosti i pokretnih stvari koje je vlasnik.

To znači da roditelji dečaka-ubice neće moći da prodaju ništa što je u njihovom vlasništvu tokom trajanja istrage i postupka protiv njih, bilo da se radi o krivičnom ili parničnom postupku. U slučaju osude, imovinom će moći da se namire zahtevi porodica ubijene dece.

Prema informacijama "Blica", Viši sud je utvrdio da porodica ima ukupno četiri stana, garažno mesto, deo poslovnog prostora, 20 parcela u Paraćinu i Nišu, polovine dve zgrade i dva automobila. Otac je vlasnik jednog stana, dela poslovnog prostora i jednog automobila, dok majka poseduje tri stana, polovine dve zgrade, polovine 20 parcela u Paraćinu i Nišu, garažno mesto, kao i automobil.

Nakon što su se pojavile spekulacije o mogućem preseljenju porodice ili barem njenog dela u inostranstvo, majka i sestra dečaka-ubice su pre nekoliko dana zaustavljene prilikom pokušaja napuštanja Srbije.

Majka dečaka-ubice je pokušala da napusti zemlju sa ćerkom preko graničnog prelaza Prohor-Pčinjski, ali ju je policija zaustavila.

Porodica dečaka-ubice neće moći da se opredeli za promenu identiteta sve dok se ne završi krivični postupak protiv njih.Za promenu identiteta, potrebno je da dobiju potvrdu da se ne vodi krivični postupak protiv njih.

Majka dečaka-ubice je pod istragom zbog sumnje da je zanemarivala i zlostavljala svog sina pre zločina. Ukoliko se dokaže da je kriva, mogla bi biti osuđena na kaznu zatvora do tri godine.

Odmah nakon što je dečak-ubica izvršio masakr u školi, otac dečaka je uhapšen i optužen za teško delo protiv opšte bezbednosti. Za ovo delo  maksimalna kazna je 12 godina zatvora.

Dečak-ubica trenutno boravi u Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu u Beogradu nakon počinjenog zločina. Budući da u vreme zločina nije imao navršenih 14 godina, svakodnevno postavlja pitanje lekarima da li će danas biti pušten na slobodu. Međutim, izuzetno su male šanse za to da će se to dogoditi.

Iako bi teoretski bilo potrebno odobrenje roditelja da dete napusti bolnicu, trenutno to nije moguće jer postoji opasnost da bi dečak-ubica mogao ponoviti sličan zločin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.