RASKOL U HAMASU?! Nakon navoda o pregovorima, Brigada koja PRETI POGUBLJENJEM TAOCA se ponovo oglasila: NE ŽELE MIR!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 22:34

RASKOL U HAMASU?! Nakon navoda o pregovorima, Brigada koja PRETI POGUBLJENJEM TAOCA se ponovo oglasila: NE ŽELE MIR!

Portparol Abu Obaida rekao je da Al-Kasam "neće pregovarati o pitanju zatvorenika dok je Pojas Gaze pod vatrom"

Portparol oružane Brigade Al-Kasam, nakon današnjih pretnji da će "pogubiti jednog izraelskog zarobljenika svaki put kada Izrael izvrši vazdušni napad na civilnu zgradu bez izdavanja upozorenja", dodao je da pretnje ne mogu da nateraju grupu na pregovore.

 i rekao da "pretnje i pritisci" neće uspeti da nateraju grupu na pregovore.

Abu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Obaida je dodao da Izrael mora biti spreman da "plati cenu" ako želi da zarobljenici budu vraćeni.

Podsetimo, prethodno je visoki zvaničnik Hamasa Musa Abu Marzuk naveo da je Hamas otvoren za razgovore o mogućem primirju sa Izraelom pošto je ostvario svoje ciljeve.

Visoki zvaničnik Hamasa je u telefonskom intervjuu za Al Džaziru rekao da je Hamas otvoren za "sve političke dijaloge" na pitanje da li je militantna grupa spremna da razgovara o mogućem prekidu vatre.

Takođe je rekao da je Hamas zarobio "nekoliko desetine" dvojnih državljana Izraela - uključujući i taoce sa ruskim i kineskim državljanstvom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Izrael bombarduje Gazu, priprema kopnenu ofanzivu

Izvor: VOA, 10.Okt.2023, 14:38

Izrael je u utorak saopštio da će pojačati odgovor na napad Hamasa, kopnenom ofanzivom, nakon što je vratio kontrolu nad granicom sa Gazom, zadavši enklavi najžešće udarce iz vazduha u 75-godišnjoj istoriji sukoba sa Palestincima. Izraelski ratni avioni bombardovali su Pojas Gaze, četvrt...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.