RASIPNIK IZ LASTE I NA NOVOJ POZICIJI IMA STARE MANIRE: Umesto otkaza - službeni auto i kratko radno vreme!

Izvor: Press, 19.Nov.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASIPNIK IZ "LASTE" I NA NOVOJ POZICIJI IMA STARE MANIRE: Umesto otkaza - službeni auto i kratko radno vreme!

Bivši izvršni direktor „Laste“ Nemanja Tomović koji je smenjen zbog rasipništva na račun preduzeća i na novoj poziciji nastavlja po starom. I zbog bahatosti dobio je novu prijavu Izvršnom odboru, saznaje „Blic“.
Tomović, koga smo uporedili sa likom Srećka Šojića jer je voleo da se hrani i živi „na račun preduzeća“, posle smene u avgustu koju je naredio premijer Aleksandar Vučić postavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je za samostalnog saradnika za informacione sisteme. Ali, kako tvrde sindikati, ni sada ne radi ništa i zato je dobio novu prijavu.
U toj prijavi Izvršnom odboru i generalnom direktoru „Laste“ Marinku Ljumoviću, u koju je “Blic” imao uvid, sindikati traže da Tomović dobije otkaz jer krši radnu disciplinu i ne dolazi na posao.

Pročitajte još:
BRUKA I SRAMOTA ZEMLJE SRBIJE: Dala bubreg, ne dobija nadoknadu tokom bolovanja!
"Od 1. januara JP gubitaši NE MOGU da ISPLAĆUJU PLATE!"
TERET KRIZE NE PADA NA SVAČIJA LEĐA: Penzionerskoj eliti penzije iste!
   
Kada se i desi da dođe na posao, kasni i po tri sata i ukupno radi četiri sata, a nekad i manje.
U prijavi je navedeno i da obrazloženje direktora Ljumovića “da mu on daje zadatke i da zbog toga kasni nije tačno, jer se Tomović tako ponaša otkako je došao u Lastu”. A Tomović optužbe komentariše ovako:
„Aaahhhhaaa... Hhmmm... E, nemam komentar.“
Međutim, generalni direktor „Laste“ Marinko Ljumović štiti Tomovića.
- Kolega ispunjava sve zadatke i to na vrlo visokom nivou - kaže Ljumović.
Predstavnici Sindikata „Laste“ tvrde da je Tomović posle smene opet dobio službeni auto.
- Tomović od juče opet vozi firmin auto iako za radno mesto na kome se nalazi nije predviđeno službeno vozilo, a svoj nerad pravda članstvom u SNS - kažu za „Blic“ Nebojša Mirović i Radosav Vidosavljević, predsednici Samostalnog sindikata i ASNS sindikata.

Ili otkaz, ili novo radno vreme
U prijavi sindikata protiv Nemanje Tomovića navodi se i da je Izvršni odbor, ukoliko zbog kršenja radne discipline ne da otkaz, morao da promeni radno vreme. I da onda svi zaposleni u „Lasti“ rade kao i Tomović, od 10.30 do 14 sati.
   

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.