RAKETIRAN BALAD: Ispaljeno nekoliko projektila, u bazi smeštene i američke trupe

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021, 23:08

RAKETIRAN BALAD: Ispaljeno nekoliko projektila, u bazi smeštene i američke trupe

Baza je dom stranog osoblja koje opslužuje lovce F-16

Iračka vazduhoplovna baza Balad, koja se nalazi severno od Bagdada, našla se večeras na meti raketnog napada, preneo je TASS.

Ta baza je dom stranog osoblja koje opslužuje iračke lovce F-16. U njoj su takođe stacionirani i pripadnici američke privatne vojne kompanije Seliport Global.

- Tri rakete pogodile su vazduhoplovnu bazu Balad u sredu uveče - navodi se u saopštenju iračkog vazduhoplovstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Napominje se da nije bilo žrtava niti veće materijalne štete.

Do nedavno je manja borbena grupa američkog vazduhoplovstva bila smeštena u bazi Balad, ali su kasnije sve jedinice međunarodne koalicije napustile objekat.

Baze u kojima su stracionirani Amerikanci se često nalaze na meti napada iračkih šiitskih grupa, poput Kataib Hezbolaha. Za ovaj napad još uvek niko nije preuzeo odgovornost.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.