RADO VIĐEN GOST SLETEO U PANČEVO! Neverovatan prizor na nebu, ovo bi trebalo da znači samo JEDNO (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 22:26

RADO VIĐEN GOST SLETEO U PANČEVO! Neverovatan prizor na nebu, ovo bi trebalo da znači samo JEDNO (VIDEO)

Ove godine poranila prva roda u Pančevu.

Na Instagram stranici "zdravopancevo" objavljen je snimak iz tog grada u Srbiji, snimljen dronom, a na kome se vidi da se rode polako vraćaju na ove prostore.

- Vratile se rode u Pančevo, moja Jagoda - piše u objavi ispod video snimka. Ljudi su bili oduševljeni objavom. "Divno", "Prelepo", "Nešto lepo da vidimo...", neki su od komentara.

A post shared by Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U Srbiji najviše roda ima u Vojvodini. One lete pokraj reka, nizvodno, dok ne stignu do Dunava. Tokom oktobra i novembra meseca u Africi je proleće, kada počinje period kiša. Zbog kiše se tada u Južnu Afriku sjati mnoštvo skakavaca, čitava invazija, pa rode uživaju u izobilju svoje omiljene hrane.

Međutim, u januaru se skakavci povlače na sever i tada rode počinju da se spremaju za povratak sa zimovališta u svoja gnezdilišta. Vraćaju se istim putem, ali ovoga puta kreću se nešto brže. U martu stižu kući i tu počinju da se gnezde

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.