RADNIK U NIŠU PAO SA VISINE OD OSAM METARA: Srušio se sa dizalice pa završio pravo u rupi, TEŠKO JE POVREĐEN

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 19:27

RADNIK U NIŠU PAO SA VISINE OD OSAM METARA: Srušio se sa dizalice pa završio pravo u rupi, TEŠKO JE POVREĐEN

Preliminarnim pregledom ustanovljene su teške povrede grudnog koša i unutrašnjih organa. .

Radnik firme koja izvodi radove na gradilištu na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, teško je povređen danas kada je pao sa dizalice u rupu temelja sa visine od oko osam metara.

Kako se saznaje, do nesreće je došlo kada se kamion na kojem se nalazila dizalica iz još neutvrđenih razloga prevrnuo na bok.

Intervenisala je niška Hitna pomoć koja je teško >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povređenog čoveka odvezla do Kliničkog centra

- Izvlačenje pacijenta je bilo izazovno, zahtevalo je mnogo pažnje s obzirom na to da se on nalazio u rupi a očigledno je bilo da je zadobio višestruke povrede. Uspeli smo da ga uspešno zbrinemo i prebacimo do niške bolnice. Preliminarnim pregledom ustanovljene su teške povrede grudnog koša i unutrašnjih organa a dalja dijagnostika će dati preciznu sliku njegovog zdravstvenog stanja - rečeno je u niškoj Hitnoj pomoći.

Policija je potvrdila da imaju prijavu povrede na radu te da je o nesreći obavešteno Osnovno javno tužilaštvo. Trenutno je u toku policijski uviđaj ali su na terenu inspektori rada koji proveravaju da li je bilo propusta u primenu propisa o zaštiti na radu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.