Izvor: B92, 20.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNICI BLOKIRALI AUTO-PUT, TRAZE DA VJ PLATI DUG

Radnici drustvenog preduzeca "Jugekspres - Teretni saobracaj" blokirali su u sredu ujuto kamionima i cisternama autoput Beograd-Skoplje i prilazni put Leskovcu kod fabrike "Nevena". Kako prenosi Beta, oni zahtevaju da Vojska Jugoslavije plati dug od 4,6 miliona dinara, kao nadoknadu za angazovanje kamiona i ljudstva pre, tokom i posle proslogodisnjeg bobardovanja. Radnici navode da ce blokada trajati dok se dug ne plati. Predsednik strajackog odbora Zaoran Dimitrijevic rekao je da je delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzeca u utorak razgovarala sa predstavnicima Vojne komande u Nisu, gde im je saopsteno da su zahtevi radnika opravdani, ali VJ ne moze da im pomogne.

Preduzece ima 130 radnika, a strajkacki odbor tvrdi da su ljudstvo i tehnika ucestvovali u svim ratovima na prostorima bivse Jugoslavije, te da su pre desetak godina imali 150 kamiona a sada samo 30. Ziro-racun preduzeca blokiran je vec godinama zbog dugova Saveznoj upravi carina, Republickoj upravi javnih prihoda, Opstinskom sudu u Leskovcu i drugim poveriocima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.