Sreda, 20.12.2000.

13:18

RADNICI BLOKIRALI AUTO-PUT, TRAZE DA VJ PLATI DUG

Izvor: B92

Default images
Radnici drustvenog preduzeca "Jugekspres - Teretni saobracaj" blokirali su u sredu ujuto kamionima i cisternama autoput Beograd-Skoplje i prilazni put Leskovcu kod fabrike "Nevena". Kako prenosi Beta, oni zahtevaju da Vojska Jugoslavije plati dug od 4,6 miliona dinara, kao nadoknadu za angazovanje kamiona i ljudstva pre, tokom i posle proslogodisnjeg bobardovanja. Radnici navode da ce blokada trajati dok se dug ne plati. Predsednik strajackog odbora Zaoran Dimitrijevic rekao je da je delegacija preduzeca u utorak razgovarala sa predstavnicima Vojne komande u Nisu, gde im je saopsteno da su zahtevi radnika opravdani, ali VJ ne moze da im pomogne.

Preduzece ima 130 radnika, a strajkacki odbor tvrdi da su ljudstvo i tehnika ucestvovali u svim ratovima na prostorima bivse Jugoslavije, te da su pre desetak godina imali 150 kamiona a sada samo 30. Ziro-racun preduzeca blokiran je vec godinama zbog dugova Saveznoj upravi carina, Republickoj upravi javnih prihoda, Opstinskom sudu u Leskovcu i drugim poveriocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: