Putovanja širom sveta

Izvor: Blic, 23.Feb.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putovanja širom sveta

U Beogradu će se od 24. do 28. februara održati 32. Međunarodni sajam turizma na kome će učestvovati oko 850 izlagača. Osim što će na jednom mestu saznati kakve sve letnje aranžmane su pripremile domaće i strane turističke agencije, posetioci će moći da za putovanja obezbede popuste do 20 odsto.

Međunarodni sajam turizma prvi put ove godine trajaće pet dana, a za građane će biti otvoren 25. februara. Na površini od 13.500 kvadrata, ova manifestacija okupiće 850 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izlagača, među kojima su najvažnije domaće i strane turističke agencije, hoteli, turoperatori, odmarališta, letovališta, banje, osiguravajuća društva, sistemi za rezervaciju karata, fakulteti, više škole i specijalizovani mediji.

- Zemlja partner 32. Sajma turizma je Slovenija, čija turistička prganizacija će predstaviti najatraktivnije slovenačke destinacije, planine, banje, jezera, ali i pogodnosti koje očekuju turiste na sunčanoj strani Alpa. Ovogodišnji sajam okupiće 41 zemlju. Po prvi put, celovitu ponudu posetiocima će predstaviti turističke organizacije Španije, SAD i Hrvatske. Veoma atraktivnu prezentaciju imaće Brazil, Grčka, Tajland, Indonezija, Brazil, Tunis, Egipat, Makedonija, Crna Gora i mnoge druge zemlje - nabraja Nikola Andrić, projekt-menadžer Sajma turizma.

Andrić ističe da će, na radost ljubitelja putovanja, najpoznatije domaće turističke agencije, hoteli i odmarališta odobravati i sajamske popuste od 10 do 20 odsto na letnje aranžmane za sve one koji tokom trajanja Sajma uplate putovanje.

Domaće turističke agencije, turoperatori i strani izlagači tradicionalno biće smešteni u Hali 1 i 1a dok je Hala 2 rezervisana za turističku ponudu Srbije.

Po rečima Gordane Plamenac, direktora Turističke organizacije Srbije, naša zemlja poseban akcenat staviće na aktivan odmor u prirodi kroz biciklističke ture, pešačenje, planinarenje, splavarenje, boravak u seoskim domaćinstvima, ali će i nastaviti i promociju gradova Srbije.

Na sajmu će se posebna pažnja posvetiti Dunavu, a novina će biti i prvi Sajam vina.

- Takođe, zanimljivo će biti i na prvom Sajmu vina, gde će se predstaviti najveći domaći i regionalni proizvođači vina. U okviru pratećeg programa, biće organizovano takmičenje za najbolje domaće vino i najbolje vino Sajma – navodi Andrić.

Ulaz 300, parking 100 dinara

Radno vreme Sajma 24, 25. i 28. februara biće od 10 do 18, a 26. i 27. od 10 do 19 sati. Cena pojedinačnih ulaznica je 300, za grupne posete 200, a parkinga 100 dinara na sat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.