Putno osiguranje - zdravstvena knjižica u inostranstvu

Izvor: Blic, 27.Jul.2014, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putno osiguranje - zdravstvena knjižica u inostranstvu

Putnici koji putuju u inostranstvo pre polaska trebalo bi da uplate putno zdravstveno osiguranje koje se može uplatiti u svakoj turističkoj agenciji i osiguravajućoj kući, a prosečan iznos po osobi kreće se oko jednog evra na dan, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić.

U slučaju nepredviđenih okolnosti, putnici koji nemaju zdravstveno osiguranje imaju velikih problema jer u slučaju da im zatreba neka zdravstvena usluga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << moraju sami da je plate, objasnio je Seničić za Tanjug.

U slučaju ugroženog zdravlja putnika, polisa zdravstvnog osiguranja faktički zamenjuje zdravstvenu knjižicu, istakao je on, ukazavši da se zdravstveno osiguranje aktivira pozivom na telefon koji na polisi piše a najčešći iznos koji se osigurava iznosi 35.000 evra.

"Taj iznos osigurava da bilo gde u svetu putnik može da računa na ozbiljne lekarske intervencije, pa čak i na neke ozbiljne operacije, ukoliko su neophodne", rekao je Seničić.

On je rekao da se YUTA zalaže da polisa zdravstvenog osiguranja postane zakonom obavezujuća.

"Mi ćemo predložiti da u izmene i dopune Zakona o turizmu budu unete odredbe kojima će putno zdravstveno osiguranje postati obavezijuće na način da se prodaje uz turistički aranžman", rekao je Seničić i naglasio da očekuje da će javna rasprava o tim zakonskim izmenama početi u septembru.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.