Putnici MH370 se ugušili pre nego što je avion pao u okean

Izvor: Blic, 27.Jun.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnici MH370 se ugušili pre nego što je avion pao u okean

Putnici i članovi posade nestalog malezijskog aviona sa leta MH370 najverovantije su umrli od gušenja i avion, kojim je upravljao autopilot, pao je sa njihovim beživotnim telima u okean, objavljeo je danas u najnovijem izveštaju australijskih zvaničnika.

U izveštaju australijeske uprave za sigurnost avionskog saobraćaja na 55 stranica, istražitelji su naveli da su do tog zaključka došli upoređujući ovaj let sa ranijim nesrećama, ali da nemaju nikakve nove informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje bi podržale njihovu tvrdnju.

Pročitajte još Malezijski avion bio na autopilotu, srušio se kada mu je nestalo goriva ZAOKRET U ISTRAZI Pilot MH370 glavni osumnjičeni Udes malezijskog aviona nije bio slučajan: Višemesečno istraživanje komercijalnog pilota Ovi podaci kriju tajnu gde je nestali malezijski avion

U ovom izveštaju je i sužena oblast gde bi tela stradalih mogla da se nalaze, i ukazano je da je bilo nesunjiv problem u komunikaciji i planu leta, kao i da su postojale druge "nestandardne" okolnosti nesreće.

"Uzimajući sve to u obzir, čini se da utapanje najviše odgovara dokazima o posljednjim trenucima leta MH370 koji se kretao u smeru juga", piše u izveštaju.

To ukazuje da se avion srušio južnije u Indijskom oceanu nego što se pretpostavljalo, kažu australijski stručnjaci koji smatraju da bi područje potrage trebalo pomeriti južnije u odnosu na dosad pretraženi prostor.

o novo prioritetno područje je na oko 2.000 zapadno od Perta, u izolovanom delu okeana u kojem su česte oluje sa jakim vetrovima i masivnim grebenima.

Nova faza potrage trebalo bi da započne u avgustu i da potraje godinu dana, a njome bi bilo pokriveno područje od oko 60.000 kvadratnih kilometara.

Nova faza potrage će da košta oko 56 miliona dolara ili više.

Nova analiza objavljena je više od stotinu dana otkako je Boeing 777 sa 239 putnika i članova posade nestao 8. marta ubrzo nakon poletanja iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

Istražitelji kažu da tako malobrojni dokazi upućuju na to da je avion namerno skrenuo hiljadama kilometara s predviđene rute, pre nego što se verojatno srušio u Indijski ocean.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putnici nestalog aviona se najverovatnije ugušili

Izvor: Akter, 27.Jun.2014

Putnici i članovi posade nestalog malezijskog aviona sa leta MH370 najverovantije su umrli od gušenja, objavljeno je danas

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.