Putnici malezijskog aviona se ugušili?

Izvor: RTS, 27.Jun.2014, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnici malezijskog aviona se ugušili?

Članovi posade i putnici nestalog malezijskog aviona najverovantije su umrli od gušenja, kažu australijski zvaničnici. Avion, kojim je upravljao autopilot, pao je sa njihovim beživotnim telima u okean, piše u izveštaju.

U najnovijem izveštaju na 55 strana, Australijski odbor za bezbednost transporta je na osnovu prikupljenih dokaza suzio mogućnosti mogućih ruta pada aviona, sugerišući da je letelica svoj kobni let najverovatnije završila mnogo južnije u Indijskom okeanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nego što se ranije mislilo, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Avion je namerno preusmerio kretanje na hiljade kilometara dalje od predviđene rute, pre nego što se srušio u okean, naveli su istražitelji koji su naglasili da su raspolagali sa prilično malo dokaza.

"Novo prioritetno područje i dalje je na sedmom luku, odakle je avion poslednji put imao komunikaciju sa satelitom. Mi smo sada preusmerili našu pažnju na područje južnije duž luka na osnovu proračuna", rekao je zamenik australijskog premijera Voren Tras.

Tras je dodao da je područje nove potrage određeno na osnovu ponovne analize satelitskih podataka, ranijih radarskih informacija i ograničenja aviona posle skretanja sa predviđene rute.

To novo prioritetno područje je na oko 2.000 zapadno od Perta, u izolovanom delu okeana u kojem su česte oluje sa jakim vetrovima i masivnim grebenima.

Nova faza potrage trebalo bi da započne u avgustu i da potraje godinu dana, a njome bi bilo pokriveno područje od oko 60.000 kvadratnih kilometara.

Nova faza potrage će koštati oko 56 miliona dolara ili više. Potraga za nestalim malezijskim avionom je najskuplja u istoriji avio-saobraćaja.

Izveštaj je objavljen posle više od 100 dana od pada Boinga 777 sa 239 putnika i članova posade. Svaki trag avionu izgubio se 8. marta na letu od Kuala Lumpura do Pekinga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.