Putevi u Srbiji prohodni, moguća usporavanja zbog magle i padavina

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Mar.2020, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi u Srbiji prohodni, moguća usporavanja zbog magle i padavina

U Srbiji nema neprohodnih saobraćajnica, ali мokar kolovoz i smanjena vidljivost zbog magle mogu biti uzroci usporene vožnje, navodi se u saopštenju Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Uveče i tokom noći očekuje se dalji pad temperature i sneg u nižim predelima južne i istočne Srbije.

Na Babinom zubu kod Zaječara je vidljivost zbog magle smanjena do 50 metara, a mogu se očekivati i sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Najveća opasnost od odrona je na Djerdapskoj magistrali, gde AMSS savetuje opreznu vožnju i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Najopterećeniji putni pravci prvog i drugog prioriteta održavanja su prohodni i bez snega, a na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Kamioni na izlaz iz Srbije najduže čekaju na prelazu Kelebija sa Madjarskom, oko dva sata, na prelazu Šid sa Hrvatskom zadržavanja traju jedan sat, dok se na Horgošu ka Madjarskoj čeka oko 30 minuta.

Granice za putnička vozila i dalje su zatvorene za sve državljane, zbog vanredne mere Vlade Srbije u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.