Putevi prohodni, magla usporava saobraćaj

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi prohodni, magla usporava saobraćaj

Posle velikih problema sa snegom i snežnim nanosima, naročito u Vojvodini, u Srbiji je situacija na putevima od podneva znatno bolja, a svi frenkventniji putni pravci su prohodni.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije, tokom vikenda naročito na putevima u Vojvodini jak vetar je stvarao snežne nanose pa su mnogi putevi u Banatu i Bačkoj bili neprohodni, ali je sada situacija bolja.

Prema obaveštenju zimske službe JP "Putevi Srbije", državni putevi prvog prioriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su dobro očišćeni pa se saobraćaj na njima obavlja bez većih problema.

Na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Bačke, Zrenjanina, Zaječara, Užica i Kosova, Kruševca, Ivanjice, Kolubare i Beograda.

Niske večernje temperature prouzrokavale su i poledicu, a najkritičnije deonice pod ledom su Đerdap 1 - Tresibaba, Majdanpek - Bugarska granica (Mokranje), Porečki most - Golubac, Gornjak - Žagubica, Borsko Jezero - Bor, Bovan - Knjaževac - Kalna, Miloševa kula - Bor (Majdanpek - Bor).

Zbog guste magle, koja smanjuje vidljivost na 50 do 100 metara saobraćaj je usporen na putevima u Vojvodini (severna Bačka, Srem i južni Banat) kao i u regionu Vranja, Bora i Čačka.

Zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom važi na sledećim putnim pravcima gde je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema: Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), Valjevo-Debelo Brdo, Jošanička Banja - Kopaonik, Kopaonik-Jaram.

Takođe, zabrana važi i na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, prema Goču i Drenskoj klisuri.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 56 saobraćajnih nezgoda, dok su 24 osobe teže i lakše povređene, a jedna osoba je izgubila život.

(agencije/MONDO, foto: Beta, Miloš Miškov)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROHODNO: Poboljšana situacija na putevima u Srbiji

Izvor: Telegraf.rs, 16.Dec.2012

Svi frenkventniji putni pravci su prohodni, Državni putevi prvog prioriteta su dobro očišćeni pa se saobraćaj na njima obavlja bez većih problema, a na ostalima snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara

Nastavak na Telegraf.rs...

Putevi prohodni, oprez zbog magle

Izvor: B92, 16.Dec.2012

Beograd -- Posle velikih problema sa snegom, naročito u Vojvodini, u Srbiji je situacija na putevima od podneva znatno bolja, a svi frenkventniji putni pravci su prohodni...Kako je saopštio Auto moto savez Srbije, tokom vikenda, naročito na putevima u Vojvodini, jak vetar je stvarao snežne nanose...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.