Pucnjava u vojnoj bazi u Virdžiniji

Izvor: RTS, 25.Avg.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u vojnoj bazi u Virdžiniji

U vojnoj bazi Fort Li u centralnoj Virdžiniji došlo je do pucnjave, za koju je, prema prvim informacijama, odgovorna jedna žena vojnik, koja je navodno pokušala da izvrši samoubistvo.

Američka televizijska mreža En-Bi-Si prenela je da se radi o ženi vojniku u aktivnoj službi, koja je sa pištoljem ušla u sedište baze američke vojske Fort Li, u kojoj se nalazi Komanda za obuku vojnika, prenosi Tanjug.

Portparol Pentagona Alejn Konvej je izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da u ovom incidentu niko nije povređen, osim same žene, ali njeno trenutno stanje nije poznato.

Nešto ranije je saopšteno da je u bazi Fort Li u Virdžiniji u toku pucnjava, a baza je bila privremeno blokirana dok vlasti nisu proglasile da je stanje bezbedno, prenela je agencija AP.

Konvej je dodala da je situacija sada pod kontrolom.

Osoblju baze je bilo naloženo da postupa u skladu sa "protokolom o postupanju tokom pucnjave", što je izraz koji se koristi situacija kad neko aktivno pokušava da ubije ljude, obično u naseljenim mestima, pri čemu u žrtve puca nasumično.

Baza Fort Li se nalazi oko 40 kilometara južno od grada Ričmonda, prestonice Virdžinije, a od Vašingtona je udaljena oko 200 kilometara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.