Читај ми!

Pucnjava u vojnoj bazi u Virdžiniji

U vojnoj bazi Fort Li u centralnoj Virdžiniji došlo je do pucnjave, za koju je, prema prvim informacijama, odgovorna jedna žena vojnik, koja je navodno pokušala da izvrši samoubistvo.

Američka televizijska mreža En-Bi-Si prenela je da je reč o ženi vojniku u aktivnoj službi, koja je sa pištoljem ušla u sedište baze američke vojske Fort Li, u kojoj se nalazi Komanda za obuku vojnika, prenosi Tanjug.

Portparolka Pentagona Alejn Konvej izjavila je da u tom incidentu niko nije povređen, osim same žene, ali njeno trenutno stanje nije poznato.

Nešto ranije je saopšteno da je u bazi Fort Li u Virdžiniji u toku pucnjava, a baza je bila privremeno blokirana dok vlasti nisu proglasile da je stanje bezbedno, prenela je agencija AP.

Konvej je dodala da je situacija sada pod kontrolom.

Osoblju baze je bilo naloženo da se ponaša u skladu sa "protokolom o postupanju tokom pucnjave", što je izraz koji se koristi u situaciji kad neko aktivno pokušava da ubije ljude, obično u naseljenim mestima, pri čemu u žrtve puca nasumično.

Baza Fort Li se nalazi oko 40 kilometara južno od grada Ričmonda, prestonice Virdžinije, a od Vašingtona je udaljena oko 200 kilometara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије