Pucanja stakala na vodomerima

Izvor: Studio B, 01.Feb.2012, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucanja stakala na vodomerima

„Beogradski vodovod i kanalizacija" poslednjih nekoliko dana beleži povećan broj prijava potrošača zbog pucanja stakala na vodomerima.

Usled izuzetno niskih temperatura, vodomeri u skloništima koja nisu obezbeđena poklopcima i koja su puna vode u opasnosti su od pucanja. Održavanje šahtova sa vodomerima u nadležnosti je potrošača. Da bi se sačuvali i tokom zimskog perioda i neometano merili potrošnju vode, potrebno ih je adekvatno zaštititi, saopštavaju iz JKP >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << „Beogradski vodovod i kanalizacija".

Vodomerna skloništa trebalo bi da su obezbeđena odgovarajućim poklopcem i potpuno isušena.

Precizno merenje potrošnje vode zavisi od ispravnosti vodomera, a to na kraju utiče i na račun korisnika. Oštećeni vodomer mora da bude zamenjen i servisiran, a to podrazumeva i prekid u snabdevanju korisnika vodom. Zbog toga je u interesu i potrošača i „Beogradskog vodovoda" da svi vodomeri budu ispravni i precizno mere potrošnju vode.

„Beogradski vodovod" moli sve korisnike kojima su vodomerna skloništa neobezbeđena i puna vode da ih u najkraćem vremenu zaštite i isuše. Na taj način će obezbediti ispravnost svojih vodomera.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VODOMERI PUCAJU OD ZIME

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012

Iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" upozoravaju da je održavanje šahtova u kojima se nalaze vodomeri u nadležnosti potrošača..BEOGRAD - JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je tokom poslednjih nekoliko ledenih dana zabeležilo povećan broj popucalih vodomera, dok je broj kvarova na mreži...

Nastavak na Kurir...

"Vodovod": Obezbedite vodomerna skloništa i sačuvajte vodomere

Izvor: Blic, 02.Feb.2012, 00:20

"Beogradski vodovod i kanalizacija" poslednjih nekoliko dana beleži povećan broj prijava potrošača zbog pucanja stakala na vodomerima. U ovom preduzeću kažu da je održavanje šahtova u kojima se nalaze vodomeri obaveza potrošača, a da bi se vodomeri sačuvali i tokom zimskog perioda i pravilno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.