Često pucanje vodovodnih cevi zbog niskih temperatura

Izvor: Studio B, 01.Feb.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Često pucanje vodovodnih cevi zbog niskih temperatura

Iako su niske temperature prešle dvocifreni minus, Beogradski vodovod i kanalizacija radi punom parom.

Njihovi radnici provode napolju i po 8 sati jer, kako kažu, gradjani moraju da imaju vode. Tokom dana saniraju preko 30-tak kvarova a najčešće se radi o pucanju cevi.

Kada napolju provedete samo pola sata i od hladnoće ne osećate prste na nogame, pomislite kako je onima koji radno vreme provode napolju. Odmah će vam biti lakše. Jer, zbog pucanja cevi ova ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vodovoda je na terenu već više od tri sata i pokušava da ukloni kvar na uglu Kneza Višeslava i Kapetana Popovića.

U vodi-ne, ali sa lopatom u ruci, gazeći po vlažnom zemljištu na minus osam Srdjanu svakako nije lako. Jer, nema te garderobe koja ga može utopliti. "Teško je raditi. Radno vreme do 3 sata pa kad završimo, puno radno vreme radimo sve napolju. Hladno je ,ali gradjani moraju da imaju vode".

Milanu Nediću koji je u kabini bagera čini se da je malo toplije. Ipak, i tu prodire hladnoća. "Oseća se, jer mora staklo ovo pozadi da bude otvoreno dok kopamo, tako da hladno je. Malo sam zaštićeniji nego oni napolju".

A posla ima ni više ni manje nego inače, kažu u vodovodu. Najčešće je reč o pucanju cevi čiji je je glavni uzrok starost ali utiču i temperature. Iako je hladno, ističu da predvidjeni posao mora da se završi.

- Sistem je takav da ne trpi nerad. Znači svako pucanje dolazi ili do izlivanja ili do problema vodosnabdevanja, ljudi ostaju bez vode, moramo to da popravimo. Bilo vreme ovako ili neko drugačije, posao mora da se obavi, kažu u vodovodu.

Neka tako i ostane. Jer, to će značiti manje posla za ove radnike. I manje smrzavanja.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.