Prvi slučaj koronavirusa u Jordanu, Tunisu i Saudijskoj Arabiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2020, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slučaj koronavirusa u Jordanu, Tunisu i Saudijskoj Arabiji

Jordan je danas saopštio da je muškarac koji je doleteo iz Italije pozitivan na koronavirus, što je prvi slučaj potvrđen u toj zemlji, javila je jordanska državna novinska agencija Petra.

Jordanski državljanin leteo je pre gotovo dve nedelje u avionu sa oko 100 putnika, rekao je ministar zdravlja Saad Džaber na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Muškarac se nalazi u karantinu u svom domu uz strogu kontrolu kretanja i u stabilnom je stanju, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Džaber.

On je dodao da je još jedan Jordanac pod nadzorom.

Italija je evropska zemlja koja je najteže pogođena epidemijom koronavirusa koji je do sada u toj zemlji odneo 34 života, dok je 1.694 slučajeva zaraženo.

Prošle sedmice državni avioprevoznik Rojal Jordan obustavio je letove između Amana i Rima do daljnjeg i smanjio broj letova do većih azijskih odredišta.

Prvi slučaj koronavirusa u Tunisu

Tunis je danas potvrdio prvi slučaj novog koronavirusa, saopštio je ministar zdravlja Abdelatif el-Maki na pres konferenciji.

Širom Afrike preduzimaju se koraci kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Laboratorije su snabdevene potrebnim medicinskim materijalom a bolnice spremne za pacijente koji bi trebalo da budu u karantinu.

Na kontinentu na kojem živi 1,2 milijarde ljudi potvrđeno je šest slučajeva obolelih od COVID-19, troje u Alžiru, dvoje u Egiptu i jedan u Nigeriji, ali je Svetska zdravstvena organizacija navela 13 od 54 afričke zemlje, kao potencijalno rizične za širenje virusa na osnovu obima putnog prometa i slabog medicinskog nadzora.

Prvi oboleli od koronavirusa u Saudijskoj Arabiji

Prvi slučaj pacijenta obolelog od koronavirusa danas je zabeležen u Saudijskoj Arabiji, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Osoba zaražena virusom doputovala je iz Irana preko Bahreina, rečeno je u Ministarstvu zdravlja, prenosi agencija Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.