Prvi sastanak Radne grupe za zakon o radu danas u 13.00

Izvor: Blic, 03.Feb.2014, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi sastanak Radne grupe za zakon o radu danas u 13.00

Prvi sastanak novoformirane radne grupe za izradu nove verzije zakona o radu počeće danas u 13.00, rečeno je u Savezu samostalnih sindikata Srbije (SSSS).

Sastanak nove radne grupe u kojoj su predstavnici Vlade Srbije, dva najveća reprezentativna sindikata i Unije poslodavaca Srbije biće održan u prostorijama SSSS-a u Beogradu, kažu u toj sindikalnoj centrali.

Ta radna grupa trebalo bi da odluči da li će se ići na izmene Zakona o radu ili pravljenje novog zakona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da do 1. maja pripremi nacrt nove verzije zakona koji će urediti svet rada i svet kapitala.

To je dogovoreno u petak, 31. januara, na sastanku predstavnika Vlade Srbije, dva reprezentativna sindikata, S S S S-a i ujedinjenih granskih sindikata (UGS) "Nezavisnost", i Udruženja poslodavaca Srbije.

Tom sastanku su prisustvovali prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, predsednik SSSS-a Srbije Ljubisav Orbović, predsednik UGS "Nezavisnost" Branislav Čanak i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Kako je precizirao ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, cilj je da do 1. maja bude izrađen nacrt zakona, a da do 30. maja bude sprovedena javna rasprava, kako bi do 30. juna zakon bio usvojen u Skupštini Srbije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak grupe za novi Zakon o radu

Izvor: B92, 03.Feb.2014

Beograd -- U Beogradu se održava prvi sastanak novoformirane radne grupe za izradu nove verzije Zakona o radu. Odluka o radnoj grupi neustavna, ocenjuje "Sloga"...Sastanak nove radne grupe u kojoj su predstavnici Vlade Srbije, dva najveća reprezentativna sindikata i Unije poslodavaca Srbije održava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.