Prvi put od januara: Bez novozaraženih u epicentru pandemije

Izvor: B92, 23.Maj.2020, 15:36

Prvi put od januara: Bez novozaraženih u "epicentru pandemije"

U Kini danas nije prijavljen nijedan slučaj zaraze koronavirusom i to je prvi put od kada ta zemlje u januaru prenosi podatke o epidemiji.

Virus se pojavio krajem 2019. godine u kineskom gradu Vuhanu, a širenje infekcije je praktično stopirano u Kini, gde je prema poslednjem bilansu u toj zemlji skoro 83.000 ljudi zaraženo i 4.634 umrlo.

Korona virus se u medjuvremenu proširio po celom svetu gde je više od pet milona zaraženih od kojih je gotovo 330.000 preminulo.

"Postigli smo veliki strateški uspeh u odgovoru na kovid 19", rekao je u petak uveče premijer Li Kećijang na otvaranju godišnjeg zasedanja parlamenta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako su veliki automobilski brendovi doprineli borbi protiv korona virusa?

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 23.Maj.2020

Zdravstvena kriza izazvana korona virusom (COVID-19), koji je nastao u kineskom gradu Vuhanu krajem 2019. godine, poremetila je ljudske navike i uzdrmala ekonomiju na globalnom nivou. To je ozbiljno pogodilo razne sektore, a uticaj pandemije nije zaobišao ni automobilsku industriju. Međutim, u vremenima...

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.