Prvi avion Er Srbije sleteo na niški aerodrom, dočekan vodenim topovima

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2019, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi avion Er Srbije sleteo na niški aerodrom, dočekan vodenim topovima

Letom aviona kompanije "Er Srbija" na relaciji Niš-Nirnberg-Niš večeras su otpočeli letovi na linijama od javnog značaja sa Aerodroma "Konstantin Veliki" do 12 destinacija u Evropi.

Avion erbas A319 koji je nešto posle 18 časova sleteo na niški aerodrom svečano je dočekan, uz tradicionalni pozdrav vodenim topovima.

Sletanju aviona prisustvovali su predstavnici grada Niša, kompanije "Er Srbija", Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" i Javnog preduzeća "Aerodromi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije".

U saopštenju JP "Aerodrom Niš" koje je umesto izjava dato novinarima navedeno je da je "Er Srbija" četvrta avio-kompanija koja će leteti iz Niša i prva koja bazira avion na aerodromu "Konstantin Veliki".

"U predstojećem periodu, nakon što se sve linije u javnom interesu aktiviraju, uspostaviće se avio saobraćaj iz Niša ka 22 destinacije u Evropi sa 47 letova nedeljno", kazali su u preduzeću "Aerodrom Niš".

U saopštenju se takođe navodi se da linija od Niša do Nirnberga kompanijama sa juga Srbije omogućava privrednu saradnju sa preduzećima u tom delu Nemačke, a očekuje se da nova linija omogući dolazak novih turista i naših ljudi u dijaspori.

U saopštenju kompanije "Er Srbija" rečeno je da današnjim letom aerodrom "Konstantin Veliki", uz aerodrom "Nikola Tesla", postaje i zvanično baza za avione te kompanije.

"Tokom naredna dva dana biće uspostavljene redovne linije sa niškog aerodroma ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu Hanu, a tokom prva tri dana avgusta i ka Ljubljani, Budimpešti, Karlsrueu, Fridrishafenu, Ljubljani, Rimu i Salcburgu", istaknuto je u saopštenju "Er Srbije".

Avioni nacionalnog avio prevoznika, rečeno je u saopštenju, dva puta nedeljno leteće na liniji Niš-Nirnberg-Niš i time će jug Srbije biti povezan sa Bavarskom.

U saopštenju se podseća da Er Srbija iz Niša leti na osnovu rezultata međunarodnog tendera za linije od javnog značaja koji raspisala Vlada Srbije, a kojim je omogućeno povezivanje deset okruga u Srbiji sa šest zemalja Evropske unije i Crnom Gorom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Prvi let "Er Srbije" iz Niša - "Goran Bregović" sleteo u Niš

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Jul.2019

Avion "Goran Bregović" nacionalne avio kompanije "Er Srbija", sleteo je večeras iz Beograda na niški aerodrom "Konstantin Veliki", put Nirnberga, poleteo je nešto iz 20 sati...Prvim letom za Nirnberg, nacionalni avio-prevoznik "Er Srbija", danas je započela svoje letove ka 12 evropskih destinacija,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.