Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020, 23:20

Prvi IZLEČENI pacijent u Rasinskom okrugu: Telefonom smo igrali igrice, a kad izađem iz izolacije...

Prva dobra vest mu je stigla 1. aprila, nije bila šala.

Prvi izlečeni pacijent od korona virusa u Kruševcu, D. G. (54), 17. aprila bi trebalo da izađe iz izolacije. Prvo će tada, kaže, da poljubi suprugu i da ode na kafu.

Veruje da će dobro upamtiti taj 20. mart kada je primljen na Infektivno odeljenje Opšte bolnice i kada mu je, dva dana kasnije, stigla potvrda da je pozitivan na Kovid-19. On je bio u drugoj "turi" pacijenata kod kojih je 22. marta registrovan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virus na teritoriji okruga.

- Bilo mi je loše jedno sedam-osam dana, već sam pre toga bio rovit, a rovit sam i otišao u inostranstvo na put, na dva dana - rekao je izlečeni Kruševljanin.

Prema njegovim rečima, ispoštovao je protokol, koji je tada važio,kontaktiranja epidemiologa po povratu u Srbiju.

- Međutim, bilo mi je jako loše. Tempratura se kretala od 37 do 38,39 stepeni. Bio sam malaksao. Kada sam došao u bolnicu, odmah su me zadržali. Skener je pokazao obostranu upalu pluća. Krenulo se sa lečenjem. Vrlo brzo sam odreagovao dobro na terapiju. Posle nekoliko dana prebacuju me za KC Niš, ali nisam zadržan. Procenili su da mi je bolje i otpušten sam kući - rekao je on.

Prva dobra vest stigla je 1. aprila i na sreću, nije bila šala iako je datum bio takav: drugo testiranje dalo je negativne rezultate. Potom je 48 sati kasnije, testom potvrđeno da je D. G. i zvanično, prvi izlečeni pacijent u Rasinskom okrugu.

Veliku zahvalnost, kaže, duguje lekarima i medicinskim sestrama. Medicinari su bili požrtovani, trudili su se, lečili, bodrili bolesnike 24 sata.

- Ono što me je najviše pogodilo bila je vest da je Kruševljanin Đ. B, u 41.godini, preminuo. Znali smo se od ranije i bili zajedno u sobi. Sve se činilo da će biti dobro. On je bio izuzetno pozitivan i vedar čovek, baš smo slični. Pre nego što su nas transportovali za KC Niš pričali smo, kroz šalu, da treba i tamo da budemo zajedno, "da nas Nišlije ne pojedu". Njega su zadržali na lečenju, kao teži slučaj, a za mene su procenili da mogu da nastavim kućno lečenje. Kada sam čuo šta se dogodilo kasnije, nisam mogao da verujem. Čovek koji se samo par dana pre toga šalio, više nije sa nama... - ispričao je D. G.

Porodica pedesetčetvorogodišnjaka, supruga i dvoje dece, studenti od 22 i 25 godina, su u drugom delu kuće, odvojeni. Oni su odlično i jedva čekaju da svi ponovo budu zajedno.

- Telefonom igramo igrice, najviše "Ne ljuti se čoveče". Onda se "raspravljamo" ko vara u igri. Svi smo pozitivni, takav duh i vlada u našoj porodici. Nadam se da svima nama dolaze bolji dani i da ćemo pobediti ovu epidemiju - zaključio je D. G.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.