Prve obdukcije tela iz masovne grobnice u Keniji pokazuju znake gladovanja

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 22:03

Prve obdukcije tela iz masovne grobnice u Keniji pokazuju znake gladovanja

Prve obdukcije tela dece, ekshumiranih u istočnoj Keniji, koje je danas obavio vladin patolog, pokazuju znake gladovanja i u nekim slučajevima gušenja.

"Generalno, većina njih je imala znake gladovanja. U njihovim stomacima nije bilo hrane", rekao je glavni vladin patolog Johansen Odur.

Kako je dodao, danas je završeno 10 obdukcija, međi kojima na telima devetoro dece uzrasta između 18 meseci i 10 godina i jedne odrasle žene, od ukupno 101 tela izvučenog iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << masovnih grobnica u šumi Šakahola na istoku Kenije.

Vlasti navode da su u pitanju sledbenici sekte Međunarodna crkva dobrih vesti, čiji je lider Pol Mekenzi uhapšen nakon dojave o postojanje plitkih grobova. Kako navodi Rojters, osam članova kulta pronađeno je izgladnelo u šumi i oni su kasnije umrli.

Do sada su spasene 44 osobe. Ovo je jedna od najgorih tragedija vezanih za sekte u Keniji u novijoj istoriji, a očekuje se da će broj preminulih rasti s obzirom na to da je više od 300 ljudi bilo prijavljeno kao nestalo. Mekenzi je u policijskom pritvoru od 14. aprila zajedno sa 14 drugih osumnjičenih članova kulta. On je hapšen ranije dva puta, 2019. godine i u martu ove godine, u vezi sa smrću dece.

Oba puta je pušten uz kauciju, ali slučajevi protiv njega se i dalje vode na sudu. Lokalni političari su apelovali na sud da ga ne pušta na slobodu ovog puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.