Provaljen i kombinovani test? VIDEO

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Provaljen" i kombinovani test? VIDEO

Prema nezvaničnim saznanjima Prve televizije, osim testa iz matematike za upis u srednju školu, u javnost je već dospeo i kombinovani test.

Prva televizija je javila da su od gledalaca dobili navodno kombinovani test koji svršeni osmaci treba da polažu u sredu, a koji su dobila njihova deca. Voditelji Jutarnjeg programa TV Prve su naglasili da je vest nezvanična i da od jutros vlada potpuna histerija u vezi s testovima sa male mature.

Kako su naglasili, nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gledalaca TV Prve poslalo im je prekucan kombinovani test, koji bi svršeni osmaci trebalo da polažu sutra. Ti gledaoci tvrde da je i taj test "procurio".

Pomoćnica ministra prosvete za osnovno obrazovanje izjavila je za TV Prvu da po njenim saznanjima to nije kombinovani test koji bi đaci trebalo da polažu sutra, ali je napomenula da će ipak sačekati zvanično saopštenje. U svakom slučaju imamo rešenje i za tu situaciju, dodala je ona.

Podsetimo, jutros je odloženo polaganje testa iz matematike jer su testovi procurili u javnost.

Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio za TV Prvu da je test iz matematike "procurio u javnost" i da se to dogodilo u "nekoj školi".

Kaže da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je zatajilo negde na terenu. Istražuje se koja od školskih uprava je otvorila rezervni test, koji se otvara samo u slučajevima da je detetu potreban novi jer je dosta pogrešilo.

"Mi ćemo sada znati sada vrlo brzo, jer će svi morati da donesu te kese s testovima, i utvrdiće se gde se to tačno dogodilo", rekao je Šarčević i objasnio da je reč o nekome ko je bio blizu testova, odnosno koga je direktor škole ovlastio. Zbog toga je u celu proceduru uključena policija, jer je preko 2.000 faktora koji imaju kontakt s testovima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Ponudio sam ostavku svojim šefovima ali ovo nije Hag

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2019

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je večeras da je svojim "šefovima" ponudio ostavku na tu funkciju posle afere sa objavljivanjem testova za polaganje male mature ali i dodao da "nije ovo Haški tribunal pa da postoji komandna odgovornost"...Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Završni ispit iz matematike u Srbiji odložen, kombinovani test nije "provaljen"

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2019

Osmaci u Srbiji neće danas polagati test iz matematike, već u četvrtak, saopštilo je Ministarstvo prosvjete. Ministar prosvJete Mladen Šarčević je saopštio da je test iz matematike za malu maturu "provaljen".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.