Protivljenja korišćenju veštačke inteligencije u analizi lica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivljenja korišćenju veštačke inteligencije u analizi lica

Ugledna grupa naučnika koji se bave veštačkom inteligencijom u SAD tražila da se ova vrsta tehnologije ne koristi da bi se analizirali izrazi lica, jer bi to moglo da ima negativnog efekta prilikom donošenja odluka u vezi sa osobom koja je podvrgnuta toj vrsti analize.

Oni smatraju da je analiza izraza lica štetna kod donošenja odluka kao što je zapošljavanje i uopšte kod donošenja odluka vezanih za karakter osobe koja je podvrgnuta analizi pomoću veštačke inteligencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preneo je Rojters.

Institut za istraživanje veštačke inteligencije na Njujork univerzitetu je pokrenuo postupak da se zabrani korišćenje veštačke inteligencije da bi se utvrdilo nečije raspoloženje jer nauka ne sme da se koristi u takve svrhe iako je to postalo veoma popularno i često se primenjuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grupa naučnika protiv korišćenja veštačke inteligencije u analizi lica

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2019

Ugledna grupa naučnika koji se bave veštačkom inteligencijom u SAD tražila je da se ova vrsta tehnologije ne koristi da bi se analizirali izrazi lica, jer bi to moglo da ima negativnog efekta prilikom donošenja odluka u vezi sa osobom koja je podvrgnuta toj vrsti analize...Oni smatraju da je analiza...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.