Protest u Tržnici zbog novih zapošljavanja

Izvor: TvojPortal.com, 05.Jul.2011, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Tržnici zbog novih zapošljavanja

/juzne vesti/ NIŠ - Iako već odavno ima probleme sa viškom zaposlenih, Javno preduzeće "Tržnica" moglo bi uskoro da dobije još jedno ime na platnom spisku.


Nakon što je procurela informacija da direktor Nebojša Petrović planira da potpiše rešenje o zaposlenju za novu radnicu, zaposleni i predstavnici sindikata ovog preduzeća pobunili su se, tražeći obrazloženje, saznaju Južne vesti.
Ovu informaciju potvrdio nam je i sam Petrović.
- Ja sam planirao >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da primim higijeničara, jednu ženu. To su čuli radnici, što nije tajna i ja to ne krijem, zatražili su prijem i porazgovali smo o tome. O tom zaposlenju moram još da razmislim, jer ne bih želeo da dođe do štrajkova. - rekao nam je Petrović.
Kako Južne vesti saznaju, i sam Petrović bio je protiv ovog zaposlenja, ali je na njega prethodnih dana vršen ogroman pritisak iz "jedne" političke partije ali i iz vrha gradske vlasti Niša.
- Od njega su tražili da formalno uposli tu ženu kao čistačicu, jer je bila procena da će tu najmanje da "bode oči". Naravno, pre prve plate ona bi napredovala, ali tada bi već bilo kasno. Radnici su ovo saznali i napali Petrovića, misleći da iza svega stoji on - kaže izvor Južnih vesti.
Tržnica već nekoliko godina ima problem sa viškom zaposlenih. Kako je Južnim vestima krajem prošle godine pojašnjeno, priprema se socijalni program za odlazak viška, ali se tražio novac.

nišštrajkjuzna srbijaJKP trznicanovo zaposljavanje

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.