Protest u Kruševcu zbog smrti trudnice

Izvor: Mondo, 22.Avg.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Kruševcu zbog smrti trudnice

Protestni skup "Pravda za Tamaru Milić" održaće se u petak, 23. avgusta u 17.00, na platou ispred Doma sindikata u Kruševcu. Tamara Milić, trudnica u sedmom mesecu trudnoće, preminula je 1. avgusta od sepse u Kliničkom centru Niš.

Foto: MONDO/Zora Ćirković

Prethodno je četiri dana bila smeštena na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

"Inicijativa za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << organizaciju skupa je pokrenuta preko Facebooka i grupe 'Pravda za Tamaru Milić'. Građani su zahtevali da se organizuje protest jer žele da javno iskažu nezadovoljstvo radom zdravstvenih ustanova i Opšte bolnice Kruševac. Očekujemo prisustvo oko 3.000 građana”, kazala je za Betu Jelena Ilić, jedna od organizatorki skupa.

Organizatori naglašavaju da će na skupu biti izneto nekoliko konkretnih zahteva prema upravi Opšte bolnice Kruševac i ministarstvu zdravlja.

Ovi zahtevi će biti predati nakon protestne šetnje od centra Kruševca do ulaza u Opštu bolnicu.

"U proteklih dvadesetak dana dobili smo veliki broj dopisa od građana koji su imali negativno iskustvo sa lekarima u Kruševcu. Mnogi se plaše da ta svoja iskustva podele sa drugima zbog straha. Mi smo svesni da ne možemo da tražimo oduzimanje licenci pojedinim lekarima i slične stvari ali želimo da skrenemo pažnju na njihove greške koje naše prijatelje i rođake koštaju života”, dodaje Jelena Ilić.

Beta navodi i da je inspekcija ministarstva zdravlja Srbije bila u Opštoj bolnici Kruševac i proveravala postupak lečenja Tamare Milić, a postupak naložene unutrašnje kontrole provere kvaliteta stručnog rada je u toku.

Trudnica iz Kruševca UMRLA u sedmom mesecu zbog SEPSE!?

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Protest Pravda za Tamaru Milić u petak 23. avgusta u Kruševcu

Izvor: Danas, 22.Avg.2019

Protestni skup "Pravda za Tamaru Milić" održaće se u petak, 23. avgusta u 17 sati, na platou ispred Doma sindikata u Kruševcu. Članak Protest Pravda za Tamaru Milić u petak 23. avgusta u Kruševcu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.