Protest studenata Pravnog fakulteta u Beogradu

Izvor: Studio B, 08.Okt.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest studenata Pravnog fakulteta u Beogradu

Studenti Pravnog fakulteta organizovali su protest i blokirali tu ustanovu, nezadovoljni načinom bodovanja ispita i ukidanjem vanrednog oktobarskog roka.

Zauzeli su jedan od amfiteatara na fakultetu i zaključali glavna vrata, tako da se u zgradu može ući samo na bočni ulaz, prenosi Beta.

Ispred zaključanih vrata, postavili su natpis "Sprečimo pljačku".

U jednom trenutku studentima se obratio dekan fakulteta Sima Avramović koji im je poručio da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << raziđu i da će primiti njihove predstavnike na razgovor.

"Probleme koje ste napisali na ovom papiru i predstavnici koje ste odabrali biće primljeni na razgovor. Od devet ovde navedenih zahteva, šest je već ispunjeno", rekao je Sima Avramović, na šta su studenti uzvratili da je to laž.

Studenti su potom uz veliku buku organizovali glasanje kako bi izabrali predstavnike koji će ići na razgovor sa dekanom. Za sada nije poznato da li će se razgovor održati danas oko 18 sati ili sutra.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.