Studenati blokirali Pravni fakultet!

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenati blokirali Pravni fakultet!

S OBZIROM na to da Uprava nije ispunila naše zahteve, u 15 časova počeli smo blokadu - poruka je krupe studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, koji su protest počeli u 12 i tri sata kasnije blokirali ovu visokoškolsku ustanovu. Studenti protestuju nezadovoljni načinom bodovanja ispita i time što oni koji su studije upisali 2006. studije moraju da završe do kraja godine. - Osnovni razlog za održavanje protesta jeste ukidanje vanrednog oktobarskog roka, poznatijeg kao oktobar 2, podizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << finansijskih nameta gde god je to moguće, menjanje sistema upisa u toku školovanja pomoću kog Fakultet danas ostvaruje enormne godišnje prihode, neuporedive sa bilo kojim drugim fakultetom u državi. Sve ono za šta su se studenti prošle godine borili a što je trebalo biti potvrđeno usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, ironično, baš na Pravnom fakultetu nije ispoštovano - objavili su studenti. Kako kažu, nezadovoljni su što pored teške finansijske situacije u zemlju fakulteti "obrću milione na uštrb studenata". - Uprava je opet odbila naše zahteve. Vreme je za radikalizaciju protesta! Poslednji je trenutak da se izborimo za naša prava!Ugroženi smo svi, od brucoša do apsolvenata. Pokažimo da smo solidarni i da ćemo se boriti za naše zahteve do kraja - poručuju okupljeni akademci.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti blokirali Pravni fakultet

Izvor: B92, 08.Okt.2015

Studenti Pravnog fakulteta započeli su blokadu fakulteta pošto uprava nije ispunila njihove zahteve, pišu “Večernje novosti”...“S obzirom na to da Uprava nije ispunila naše zahteve, u 15 časova počeli smo blokadu”, poruka je grupe studenata Pravnog fakulteta u Beogradu , koji su protest...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.