Protest studenata Medicinskog fakulteta (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 05.Nov.2013, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest studenata Medicinskog fakulteta (VIDEO)

Studenti osnovnih strukovnih studija, apsolventi integrisanih studija medicine i oni koji studiraju na enleskom protestovali su danas ispred dekanata Medicinskog fakulteta nezadovoljni odlukama koje su donete u poslednjih nekoliko meseci. Studenti su protest započeli u ponedeljak, a danas su ga, kako kažu, nastavili, jer nije održan prethodno zakazan sastanak Saveta fakulteta, na kojem je trebalo da se raspravlja o studntskim zahtevima.

Većina zahteva odnosi se na plaćanje školarina i drugih dažbina. Studenti traže da, pošto zadovoljajvaju uslove, budu i upisani na budžet, traže ponovno uvođenje socijalnih kategorija, smanjenje cena izdavanja potvrda o položenim ispitima i diplomiranju, ukidanje plaćanja obnove apsolventskog staža, odnosno svih dažbina koje su uvedene u poslednjih nekoliko meseci. O ovim zahtevima predstavnici studenata razgovarali su sa dekanom, a tokom protesta, dekanat je obezbeđivalo nekoliko patrola interventne jedinice, koje su, kako kažu studenti, došle na poziv dekana prof. dr Stevana Ilića.
U dekanatu kažu da će o rezulataima pregovora sa  predstavnicima studenata saopštenje dati u toku narednog dana.
 
 
 
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Nastavljen protest studenata na Medicinskom fakultetu

Izvor: juGmedia, 06.Nov.2013, 13:37

NIŠ – Studenti strukovnih studija, apsolventi i student sa „engleske grupe“ odlučili su danas da nastave svoj protest dok im se ne ispune zahtevi vezani za uslove studiranja. Studenti su najavili da će tražiti ostavku dekana Stevana Ilića koji je danas sa svojim saradnicima izneo svoju stranu...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.