Nastavljen protest studenata na Medicinskom fakultetu

Izvor: juGmedia, 06.Nov.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen protest studenata na Medicinskom fakultetu

NIŠ – Studenti strukovnih studija, apsolventi i student sa „engleske grupe“ odlučili su danas da nastave svoj protest dok im se ne ispune zahtevi vezani za uslove studiranja. Studenti su najavili da će tražiti ostavku dekana Stevana Ilića koji je danas sa svojim saradnicima izneo svoju stranu priče.

Studenti su se ogradili da njihovi protesti nisu politički motivisani i da ne žele da budu zloupotrebljeni u cilju mešanja u unutrašnju organizaciju i strukturu rukovođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << fakulteta.

„Naši zahtevi se odnose isključivo na sulove studiranja ali ako uprava fakulteta ne pokaže razumevanje počećemo da skupljamo potpies za smenu dekana“, izjavio je predsednik studentske organizacije Dragan Krstić.

Dekan Stevan Ilić je pojasnio da on nema zakonskih ovlašćenja da ispuni zahteve studenata. On je danas na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali svi prodekani izjavio da nije pozvao policiju zbog studenata već zbog toga što je docent Aleksandar Višnjić fizički napao šefa obezbeđenja Zorana Đorđevića.

„Tvrdim da su studenti izmanipulisani. Da se ja pitam ja bih sve njih upisao kao budžet  i dao im diplome“, kazao je Ilić i naveo da su dešavanja na fakultetu počela kada je bivši dekan Milan Višnjić izašao iz pritvora.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Traže ostavku dekana

Izvor: Danas, 06.Nov.2013

Grupa od oko dvesta studenata juče je nastavila protest na Medicinskom fakultetu u Nišu nakon neuspešnog razgovora sa dekanom Stevanom Ilićem, na kojem su tražili povoljnije uslove studiranja i smanjenje dažbina. Oni su svojoj listi zahteva dodali i zahtev da dekan Ilić podnese ostavku, pre svega...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.