Protest radnika srpskog pravosuđa  na Kosmetu

Izvor: RTS, 24.Dec.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika srpskog pravosuđa na Kosmetu

Radnici pravosuđa srpske nacionalnosti protestovali ispred glavne kapije Suda u Kosovskoj Mitrovici. Okupljeni radnici upozorili na nepoštovanje dogovora sa predstavnicima pravosuđa UNMIK-a.

Ispred glavne kapije Suda u Kosovskoj Mitrovici jutros su se okupili radnici pravosuđa srpske nacionalnosti.

Sudija Nikola Kabašić izjavio je da druga faza dogovora sa UNMIK-om, kojom je predviđeno da od 3. decembra u rad Opštinskog i Okružog suda u Kosovskoj Mitrovici budu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uključeni srpske sudije i tužioci nije zaživela u praksi.

"Bez dogovora sa nama u zgradu Suda u severnom delu Mitrovice neće moći niko da uđe", rekao je Kabašić, dodajući da oni nemaju ništa protiv pravosuđa Euleksa.

"Tražimo poštovanje dogovora koji smo imali sa UNMIK-om, što znači i naše uključivanje u rad u ovoj instiuciji koja treba da bude od koristi stanovništvu koje ovde živi", istakao je Kabašić.

Oko 200 radnika istaklo je da je jutrošnje okupljanje samo znak upozorenja i da se narednih dana neće okupljati, ali da će ostati istrajni u nameri da se u delo sprovede raniji dogovor sa predstavnicima UNMIK-ovog pravosuđa.

Protest radnika, koji je trajao oko sat vremena, završen je mirno, a za vreme njihovog okupljanja glavna kapija koja vodi prema sudu i policijskoj stanici bila je zatvorena.

U zgradu Opštinskog i Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici već prvog dana raspoređivanja pripadnika misije Euleks ušli su međunarodne sudije i tužioci, a ispred zgrade suda nalaze se pripadnici Euleks policije koji su tu zamenili kolege iz UNMIK-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest pravosudnih radnika

Izvor: B92, 24.Dec.2008

Kosovska Mitrovica -- Radnici srpskih pravosudnih organa u Kosovskoj Mitrovici protestovali su jutros ispred zgrade Okružnog suda u severnom delu grada jer nisu vraćeni na posao... Trebalo je da se oni vrate na posao u skladu s ranijim dogovorom s predstavnicima UNMIK-a. Radnici pravosudnih organa...

Nastavak na B92...

Protest srpskih sudija u severnoj Mitrovici

Izvor: Kurir, 24.Dec.2008

Vest je dopunjena zahtevima koji su saopšteni na konferenciji za novinare predstavnika pravosuđa u Kosovskoj Mitrovici. KOSOVSKA MITROVICA, 24. decembra 2008. (Beta) - Radnici srpskih pravosudnih organa u Kosovskoj Mitrovici protestovali su jutros ispred zgrade Okružnog suda u severnom delu grada...

Nastavak na Kurir...

Protest srpskih sudija u severnoj Mitrovici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Dec.2008

Radnici srpskih pravosudnih organa u Kosovskoj Mitrovici protestovali su jutros ispred zgrade Okružnog suda u severnom delu grada jer nisu vraćeni na posao kako je ranije dogovoreno sa predstavnicima UNMIK-a. Najavili su da sud u severnom delu gra ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.