Sreda, 24.12.2008.

11:30

Protest pravosudnih radnika

Radnici srpskih pravosudnih organa u Kosovskoj Mitrovici protestovali su jutros ispred zgrade Okružnog suda u severnom delu grada jer nisu vraćeni na posao.

Izvor: Beta

Default images

Trebalo je da se oni vrate na posao u skladu s ranijim dogovorom s predstavnicima UNMIK-a. Radnici pravosudnih organa upozorili su predstavnike međunarodnih misija da bez dogovora sa srpskom zajednicom nema rešenja problema i najavili da sud u severnom delu grada neće raditi ako u njemu ne rade i srpske sudije i tužioci.

UNMIK nije poštovao dogovor da posle ulaska njihovih tužilaca i sudija u zgradu suda početkom oktobra, u drugoj fazi od 2. decembra, počnu da rade i srpske sudije i tužioci, rečeno je na skupu.

Sud u severnom delu Mitrovice nije radio od 17. marta, posle sukoba UNMIK policije sa srpskim demonstrantima koji su se okupili nakon hapšenja sudija i tužilaca. U tim sukobima poginuo je ukrajinski policajac, dok je oko 200 osoba povređeno.

Član pregovaračkog tima radnika pravosuđa, sudija iz Vučitrna Nikola Kabašić rekao je novinarima da je UNMIK odugovlačio razgovore sa Srbima, a da je sada saopšteno da će se i predstavnici misije UN povući iz zgrade suda 15. januara.

Umesto njih u zgradi suda trebalo bi da počnu da rade sudije i tužioci Euleksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

14 h

Podeli: