GRAĐANI BANJE KOVILJAČE TRAŽE ODLAZAK AZILANATA

Izvor: Kurir, 06.Nov.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAĐANI BANJE KOVILJAČE TRAŽE ODLAZAK AZILANATA

BANJA KOVILJAČA - Oko dve hiljade građana Banje Koviljače zatražilo je na protestu u centru grada da azilanti, kojih prema procenama policije ima oko 2.500, napuste grad.

Protest u Banji Koviljači, na kome učestvuje oko 2.000 ljudi, organizovala je grupa građana, a zatraženo je i izmeštanje Centra za azil.

Prema podacima policije u Loznici, trenutno je van Centra za azil u Banji Koviljači, koji ima od 80 do 100 mesta, više od 2.500 azilanata iz Afrike i Azije. Banja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Koviljača ima oko 6.000 stanovnika.

Neposredni povod za protest je to što su petorica imigranata iz Avganistana osumnjičeni da su pre nekoliko dana silovali britansku državljanku.

Skup simboličnog naziva "Ko je sledeći" počeo je u minut do 12. Lokalne vlasti u Banji Koviljači su se u nekoliko navrata za pomoć u rešenju tog problema obraćale Komesarijatu za izbeglice Srbije i premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je pre nekoliko dana da će policija učiniti sve da obezbedi javni red i mir u Banji Koviljači koja ima problema sa velikim brojem azilanata iz Afrike i Azije, ali da je Srbija u obavezi da obezbedi prihvatilište za azilante.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest zbog azilanata u Banji Koviljači

Izvor: Beta, 06.Nov.2011

BANJA KOVILJAČA, 6. novembra 2011. (Beta) - Oko dve hiljade gradjana Banje Koviljače zatražilo je u nedelju na protestu u centru grada da azilanti, kojih prema procenama policije ima oko 2.500, napuste grad...Protest u Banji Koviljači, na kome učestvuje oko 2.000 ljudi, organizovala je grupa...

Nastavak na Beta...

Građani Banje Koviljače traže odlazak azilanata

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2011

Oko dve hiljade građana Banje Koviljače zatražilo je danas na protestu u centru grada da azilanti, kojih prema procenama policije ima oko 2.500, napuste grad...Protest u Banji Koviljači, na kome učestvuje oko 2.000 ljudi, organizovala je grupa građana, a zatraženo je i izmeštanje Centra za azil....

Nastavak na Vesti-online.com...

Traže izmještanje Centra za azil

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Nov.2011

BANjA KOVILjAČA - Mještani Banje Koviljače danas su sa protestnog skupa zatražili od zvaničnika Srbije izmještanje Centra za azil i svih ilegalnih imigranata i azilanata iz ovog turističkog mjesta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Građani traže da azilanti napuste grad

Izvor: Danas, 06.Nov.2011

Oko dve hiljade građana Banje Koviljače zatražilo je juče na protestu u centru grada da azilanti, kojih prema procenama policije ima oko 2.500 iz Afrike i Azije, napuste grad. Takođe, zatraženo je i izmeštanje Centra za azil. Neposredni povod za protest je to što su petorica imigranata iz Avganistana...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.