AZILANTI, VRATITE SE ODAKLE STE DOŠLI!

Izvor: Kurir, 07.Nov.2011, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AZILANTI, VRATITE SE ODAKLE STE DOŠLI!

BANJA KOVILJAČA - Idite kući!

Ovo je juče skandiralo oko dve hiljade građana Banje Koviljače koji su na protestu u centru grada tražili da se azilanti, kojih prema procenama policije ima oko 2.500, odsele iz njihovog mesta.

Skup simboličnog naziva „Ko je sledeći“ počeo je u minut do 12 i tom prilikom je zatraženo i izmeštanje Centra za azil.

- U ovoj ustanovi ima mesta za 100 imigranata, a njih je više od 2.500, mahom iz Afrike i Azije. U Banji ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ukupno 6.000 stanovnika - ogorčeno je izjavio jedan od učesnika protesta.

Podsetimo, povod za protest je to što su petorica imigranata iz Avganistana osumnjičeni da su pre nekoliko dana silovali britansku državljanku.

Lokalne vlasti su se nekoliko puta obraćale premijeru Mirku Cvetkoviću za pomoć, a ministar Ivica Dačić rekao je pre nekoliko dana da će policija učiniti sve da obezbedi javni red i mir u banji.

(N. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.