Protest opozicije u Podgorici

Izvor: NTV.rs, 24.Okt.2015, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest opozicije u Podgorici

PODGORICA – Na Trgu republike u Podgorici večeras oko 19 sati počeo je protest opozicionog Demokratskog fronta (DF) i njihovih pristalica.
Organizatori protesta su pozvali građane u šetnju do zgrade parlamenta.
Aktivisti DF su se okupili sat vremena pre početka, dok su se lideri na protestu pojavili neposredno uoči početka skupa.
Okupljeni na protestu su došli iz svih krajeva Crne Gore, a protest obezbeđuje veliki broj pripadnika policije.
Član predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << DF Milan Knežević poručio je vlasti da ima rok od 45 minuta da prihvati zahteve DF da podnese ostavku i da se formira prelazna vlada, a obraćanje je završio rečima: „Neka je srećna nova Crna Gora.“
Nebojša Medojević iz DF i Andrija Mandić predsednik Nove srpske demokratije, koji su takođe na skupu, poručuju da Crna Gora večeras polaže demokratski ispit zrelosti.
Protestu se pridružio i lider najuticajnije opozicione parlamentarne stranke SNP Srđan Milić.
Pre nego što je protest zvanično počeo kamenovana je albanska ambasada, prenose podgorički mediji, ali nije pričinjena veća materijalna šteta.
DF koji već 20 dana održava proteste u glavnom gradu Crne Gore, dao je vladi rok do danas da podnese ostavku i raspisivanje izbora, preteći daljim okupljanjima, a vlast najavljuje da je spremna da raspiše izbore 2. decembra, nakon prijema Crne Gore u NATO.
Policija je odobrila skup uprkos saznanjima da bi moglo da dođe do incidenata.
Načelnik Centra bezbednosti Podgorice Jovica Rečević rekao je da je policija preduzela sve mere i radnje kako bi pre, tokom i nakon ovog javnog okupljanja, održali stabilan javni red i mir.
On je dodao da policija raspolaže saznanjima da bi moglo doći do određenih incidentnih situacija.
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je pozvao organizatore da se potrude da njihovo okupljanje protekne mirno i bez ugrožavanja ustavnog poretka zemlje.
Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) veruje da će protest dela opozicije proteći mirno, ali poručuje da će oni koji se ogluše o zakone Crne Gore biti sankcionisani i naglašava da je aktuelna vlada legitimna.
DF već duže vreme bojkotuje rad crnogorskog parlamenta.
Istovremeno, Ranko Krivokapić, lider manje članice vladajuće koalicije SDP, potvrdio je ovih dana da je aktuelna vlada praktično u tehničkom mandatu i da će je oni podržavati samo po pitanju evro-integracija dok CG ne dobije poziv za priključenje NATO-u.
Tanjug 24 Oktobar 2015 20:05

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Krivokapić: U razgovoru sa DF nije pominjana prelazna vlada

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2015

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić negirao je večeras da je u razgovoru s liderima Demokratskog fronta bilo pomena o prelaznoj vladi...On je podgoričkom Radiju Antena M rekao da je jednom od lidera DF Andriji Mandiću saopštio da je moguće da poslanici DF u Skupštinu uđu na nacin...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.